VALMIERMUIŽAS ALUS VIESISTABĀ 12. oktobrī plkst. 18.00 aicina uz meistarklasi „Meklējot alus saknes”, kurā izbaudīsim aizraujošus alus vēstures stāstus, degustēsim pilnmutīgus brūvējumus kopā ar rūpīgi izmeklētām uzkodām no Valmiermuižas alus virtuves.
Meistarklasi vadīs alzinis Atis Everss, kurš uzkrājis bagātīgu darba pieredzi, strādājot Valmiermuižas alus darītavā, mācoties un gūstot zināšanas daudzpusīgajā alus pasaulē un šobrīd savu ceļu iesācis uz alus someljē titulu.
Meistarklasē Atis izvedīs cauri alus vēstures līkločiem, iepazīstinot ar alus garšu un stilu dažādību, alus pirmsākumiem un nozīmi latviešu kultūrā. Atis alus baudītājiem dos iespēju izzināt garšas caur dažādām maņām, ļaujot saprast, kā veidojas konkrēti aromāti, krāsa un garšu kombinācijas. Lai vēsturi ne tikai dzirdētu, bet arī izgaršotu, meistarklasē būs sarūpētas piecas alus garšas ar pieskaņotām uzkodām.
- Valmiermuižas pils alus saderībā ar alus maizi, kas papildināta ar mazsālītu zandartu.
- Valmiermuižas gaišais alus, nefiltrēts saderībā ar saldskābmaizes grauzdiņu, kas papildināts ar zaļumu biezpienu un mazsālītu siļķi.
- Valmiermuižas krogus alus saderībā ar alū sautētu cūkgaļas cauraudzi.
- Valmiermuižas klostera alus saderībā ar putotu kazas sieru un krāsnī ceptu bieti.
- Valmiermuižas Baltijas porteris saderībā ar drupinātu medus biskvītu, kas papildināts ar karameli un alus saldējumu.
- Meistarklases norises vieta: Valmiermuižas alus viesistaba, Dzirnavu iela 2.
- Maksa par meistarklasi: 40,00 EUR personai
- Ja vēlies pirms meistarklases pieteikt ekskursiju alus darītavā, sazinies +371 20264269 vai degustacijas@valmiermuiza.lv. Ekskursijas cena – 10,00 EUR personai.