22. augustā plkst. 21.00 Valmiermuižas parkā notiks brīvdabas kino vakars. Tajā tiks demonstrēta režisoru Pētera Krilova un Ivetas Budrevičas filma Hekabes jautājums” (2022, VFS Films).

Pirms filmas seansa paredzēta diskusija, kurā piedalīsies filmas režisors P. Krilovs un nevalstiskās organizācijas pārstāvis.

Filma – pētījums par cilvēkiem tik nepieciešamo un tik devalvēto jēdzienu – par līdzjūtību. Senā Hekabe, Trojas ķēniņa Priama sieva un Hektora māte, iegājusi kultūrvēsturē ne sava nelaimīgā, bet varonīgā likteņa dēļ, bet tāpēc, ka nevienam par viņu nav nekādas daļas. Hekabe ir jau pat sugasvārds, kas apzīmē tos, par kuriem mums nav nekādas daļas. Kamēr nepienāk vajadzība iejusties viņu ādā un uzzināt, kas Hekabei sāp. 

Kino vakaru apmeklējums bez maksas.

Pasākumu organizē Valmiermuižas kultūras biedrība, piedalās Latvijas Kinematogrāfistu savienība, atbalsta Valmiermuižas alus darītava un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Publikācija ir sagatavota ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par publikācijas saturu atbild Valmiermuižas kultūras biedrība.

Pasākuma laikā tiks fotografēts un filmēts. Iegūtie foto un video materiāli var tikt izmantoti organizatora un pasākuma publicitātes aktivitātēm.

#SIF_NVOFonds