Ekskursijas alus darītavā
Aicinām ciemos, lai nesteidzīgo alus brūvēšanu varētu skatīt pašu acīm. Mūsu stāstnieki izrādīs, kā no Valmiermuižas dzīļu ūdens, pilnmutīga iesala, dižciltīgiem apiņiem un dabīga rauga top glauns alus. Viesošanās ļaus izzināt alus baudīšanas smalkumus, kā arī nogaršot Valmiermuižas brūvējumus.
Pēc alus darītavas apskates piedāvājam izvēlēties divu veidu alus izzināšanas – klasisko garšu vai īpašo brūvējumu – un papildināt garšu piedzīvojumu ar alum pieskaņotām uzkodām vai sātīgu Latvijas garšu maltīti.
Der zināt, ka ekskursijā ir ne tikai ko redzēt un piedzīvot, bet baudīt arī tiem, kuri alkoholiskajam reibinājumam teikuši – nē. Valmiermuižas saimnieks tic, ka labākās izejvielas un rūpīga brūvēšana palīdzēs pārvarēt mūžsenos aizspriedumus par to, ka bezalkoholiskam alum smaržas un garšas ziņā grūti spēkoties ar reibinošajiem brāļiem.
JAUNUMS – Mucu degalus garšu izzināšana. Ekskursijā savām acīm varēsi skatīt vācu meistara Arnolda Holšteina izkalto dedzinātavu un izzināt rūpīgo un pacietīgo degalus brūvēšanas ceļu. Kā arī nobaudīt trīs mucu degalus garšas vēsturiskajā muižas klēts degalus pagrabā, kur īpašās mucās glabājas smalkais brūvējums.
Uz ekskursiju iepriekš jāpiesakās, aizpildot zemāk pievienoto pieteikuma formu.