“Valmiermuižas alus” iegulda 700 000 eiro ilgtspējīgas pudeļu mazgāšanas piebūves izveidē

Rūpēs par apkārtējo vidi un ar cieņu pret Latvijas dabu Valmiermuižas alus darītava turpmāk uzņemsies pilnu atbildību par depozīta sistēmā atgriežamo stikla pudeļu mazgāšanu: investējot 700 000 eiro, vēsturiskajā muižas ansamblī līdz šī gada beigām plānots pabeigt ilgtspējīgas piebūves celtniecību un pudeļu mazgāšanas iekārtas uzstādīšanu. Tiek lēsts, ka katrai pudelei tas dos iespēju atgriezties apritē vēl 10 reižu. 

“Valmiermuižas alus” pērn dubultojis peļņu un sasniedzis jaunu apgrozījuma rekordu

Alus darītava Valmiermuižas alus pērn piedzīvojusi vēsturiski veiksmīgāko gadu: tās apgrozījums 2023. gadā audzis par 34%, sasniedzot rekordu  9,53miljonus eiro, bet alus darītavas peļņa bijusi 193 000 eiro. Lai arī pērn kopējais Latvijā izbrūvētā alus apjoms samazinājies par 15%, Valmiermuižā izbrūvēts par 11% vairāk alus nekā iepriekš, nodarbinot 111 darbinieku un nodokļos samaksājot 2,8 miljonus eiro.  

Latvijas neatkarīgie aldari dodas gājienā uz Saeimu un Rīgas domi

Pēdējo desmit gadu laikā Latvijā izbrūvētā alus apjoms samazinājies vairāk nekā divas reizes, kļūstot par pārliecinošiem alus importētājiem, kamēr krievu nacionālā dzēriena degvīna pārdošanas apjomi Latvijā ievērojami auguši. Lai atgādinātu par Latvijas nacionālā dzēriena – alus – nozīmīgumu vietējiem lēmumu pieņēmējiem un nodotu aldaru vēstules ar aicinājumu rīkoties Latvijas interesēs un glābt vietējā amata alus nozari, šodien, 15. februārī, Latvijas Neatkarīgo aldaru biedrība (LNAB), nesot lielizmēra mucas, devās gājienā no Aldaru ielas Vecrīgā līdz Saeimai un Rīga domei.

Valmiermuižā aizvadīts bagātīgs un notikumiem piepildīts 2023. gads

Valmiermuižas kultūras biedrība jau vairāk nekā 10 gadus aktīvi darbojas, lai Valmiermuiža ir nozīmīga kultūrvieta Baltijas kartē, kas piesaista radošus un atbildīgus cilvēkus ar vēlmi dalīties kultūras vērtībās, iesaistot senču dzīvesveida viedumu, vienlaikus iedvesmojoties kultūras jaunradei nākotnes paaudzēm. Biedrībai piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss. Ik gadu tā īsteno ap 30 dažādu kultūras projektu, lai veidotu Valmiermuižu par iecienītu kultūrvietu Valmieras novada iedzīvotājiem un viesiem.

„Valmiermuižas alus” sasniedzis alus pārdošanas rekordu

„Valmiermuižas alus” šī gada pirmajos trīs mēnešos sasniedzis alus pārdošanas rekordu uzņēmuma vēsturē un palielinājis apgrozījumu par 48 %, salīdzinot ar 2022. gada rezultātiem. Savukārt pērn „Valmiermuižas alus” apgrozījums pieauga par 20 %, salīdzinot ar 2021. gadu, un sasniedza 7 016 988 eiro.