Alus saderība restorānos

Valmiermuižas klasiskais gaišais alus piederas visam, ko Latvijā ceļ svētku galdā, – no ceptām ribiņām līdz smalkiem zivju ēdieniem un nogatavinātam steikam. Gardēži Latvijas restorānos var baudīt īpašu garšu saderību – šefpavāri galdā ceļ ēdienus, kuri pieskaņoti saderībai ar Valmiermuižas gaišo alu! Baudiet!

Akustika

Diakonāta iela 6, Valmiera

Senajā Valmieras pasta ēkā savu mājvietu radis restorāns „Akustika”. Viesmīlīga vieta, kur satiekas māksla, gards ēdiens un Valmiermuižas alus. 

Restorāna šefpavārs Artūrs Taškāns Valmiermuižas gaišajam alum piemeklējis šādus saderīgus ēdienus: 

  • liellopa tartars ar grūbām, kartupeļu kraukšķi un marinētu redīsu;  
  • bao ar buļļa vaigiem, marinētiem sīpoliem un lazdu riekstiem;  
  • grilēta pīles krūtiņa ar marinētu kolrābi, marinētiem citroniem un puķkāposta biezeni.  

Artūrs Taškāns: „Mani uzrunā garšās tīri un svaigi ēdieni. Un tādam ir jābūt arī pieskaņotam dzērienam. Akustikas vasaras ēdienkarti lieliski papildina Valmiermuižas alus, kuru izvēlējos pieskaņot šiem ēdieniem.” 

Albatross

Albatrosa iela 18, Ķesterciems

Garda vieta pie jūras Ķesterciemā, kuru paspējuši jau iecienīt viesi no visas Latvijas. Te mājo ļoti īpaša viesmīlība, mūsdienīgs interjers, izcils piedāvājums picām, kuras cep īstā malkas krāsnī, un gardi Valmiermuižas alus brūvējumi, veidojot lielisku saderību ar piedāvātajiem ēdieniem. Izcila mijiedarbe it visā! Un kā nu ne, ja „Albatross” sirds un dvēsele ir šefpavārs Valters Zirdziņš!  

Valters Zirdziņš Valmiermuižas gaišo alu aicina baudīt ar:   

  • vitello tonnato – teļa gaļa tunča mērcē. Sātīga, svaiga un kraukšķīga. Klasisks ēdiens, ko lieliski var baudīt arī rudens mēnešos kopā ar klasisku alus garšu; 
  • pikantā nduja – pica, kas cepta īstā malkas krāsnī. Garšā ļoti pamatīga, bagātīga un pikanta. Šeit labi pieskaņojas tikpat pamatīgs un bagātīgs dzēriens;  
  • kā noslēdzošo duetu Valters galdā ceļ saldo ēdienu, piedāvājot baudīt to kopā ar Valmiermuižas rudzu iesala kvasu – tiramisu ar Valrhonas kakao un Taitī vaniļu. Lieliska garšu saspēle, baudot kopā ar pilnmutīgo Valmiermuižas kvasu. 

Barents

Smilšu iela 3, Rīga

Nododam jums brīnišķīgo trīs stundu gardēžu ceļojumu caur bildēm.  Kādā vasaras vakarā pašā Rīgas sirdī – restorānā „Barents”, savus ciemiņus sagaidīja restorāna radošais šefpavārs Dzintars Kristovskis un Valmiermuižas alus saimnieks, diplomēts alzinis Aigars Ruņģis, lai sniegtu visprasīgākajiem alus baudītājiem garšu piedzīvojumu – alus un ēdienu precināšanu.  

Gardēži baudīja astoņas dažādas Valmiermuižā darītā alus garšas ar katram brūvējumam pieskaņotu, īpašu ēdienu, ko papildināja Aigara un Dzintara stāsti. 

Baltvilla

Senču prospekts 45, Baltezers

Restorāns ar burvīgu skatu uz Baltezeru, kas ļauj baudīt neatkārtojamus saulrietus visos gadalaikos. Īpašs šarms vasarā piemīt restorāna terasei, kurā ikkatrs var doties garšu ceļojumā, apvienojot tradicionālās garšas ar jauniem, radošiem ēdieniem un Valmiermuižas alus brūvējumiem.  

Šajā alus un ēdienu saderības stāstā ceļam galdā šefpavāra Antona Konstantinova īpaši piemeklētus ēdienus Valmiermuižas gaišajam alum:  

  • viegli dūmotas ribiņas, pasniegtas ar brokolini, selerijas — „Umami” biezeni un „Balsamico” — medus glazūrā ceptu burkānu;  
  • „Premium Black Angus” liellopa gaļas burgeru.  

Antons Konstantinovs: „Viegli dūmotas ribiņas pašas par sevi ir ar intensīvu garšu, tamdēļ, pieskaņojot dzērienu, jāņem vērā, lai garšas ļoti nesajauktos. Ribiņas kopā ar Valmiermuižas alu ļauj baudītājam izjust īsto pēcgaršu. Savukārt „Premium Black Angus” liellopa gaļas burgers ir īsts garšu mikslis, kuram pieskaņojas jebkurš Valmiermuižas alus brūvējums, radot izcilu garšu kombināciju.”

Naples

Andrejostas iela 5, Rīga

Izcila vieta Rīgas rivjērā, Andrejostā, kur vienlaikus mijas mājīgums un urbānā restorāna noskaņa. Šeit var doties baudīt skaistākos Rīgas saulrietus un saullēktus, pirmā svaiguma un augstākās kvalitātes ēdienu kopā ar Valmiermuižas alus brūvējumiem. 

„Naples” pavāru komanda radījusi īstenus svētkus garšu kārpiņām, piemeklējot Valmiermuižas gaišajam alum saderīgus ēdienus:  

  • trio tartars — lasis, tuncis, avokado;
  • liellopa tartars no svaigas, augstākās klases liellopu gaļas ar īpašo šefpavāra mērci;
  • kukurūzas cālis īpašā marinādē, cepts uz oglēm; 
  • peperoni pica.  

Pavāru komanda: „Laša treknums un maigais, sāļais tuncis veido ideālu garšas kombināciju, kas ļoti labi sader ar Valmiermuižas gaišā alus rūgtenumu. Savukārt picai peperoni asums un siera sāļums rada labu pēcgaršu, izvēloties to baudīt kopā ar Valmiermuižas gaišo alu. Liellopa tartars un cālis komentārus neprasa, tīras garšas, kam izcili pieskaņojas Valmiermuižas gaišais alus.” 

Nurmuižas restorāns

Nurmuiža, Laucienes pagasts

Ļoti īpaša vieta Kurzemes pusē, kur cēli visā godībā stāv lielākais un senākais muižas komplekss Latvijā, bijusī Livonijas ordeņa vasaļa pils – Nurmuižas pils.   

Šeit, pils kompleksā, atrodas arī brīnišķīgs restorāns, kurā aicinām baudīt Valmiermuižas gaišo alu kopā ar šefpavāra Jurija Benko izmeklētajiem ēdieniem:   

  • bagātīga uzkodu plate ar siera un gaļas izlasi;
  • jēra karbonāde ar kartupeļu biezeņa kroketi, papildināta ar tomātu pesto, marinētiem fizāļiem un fermentētiem lakšu pumpuriem;  
  • cūkas fileja ar kartupeļu gratīni un štovētu kāpostu biezeni, papildināta ar tepat augušajiem zaļumiem. 

Skaists galamērķis, lai atpūstos pasakainā un ainaviskā vietā, izbaudītu izcilu ēdienu un Valmiermuižas alu! 

Pernigele

Jelgavkrasti, Liepupes pagasts

Iepriekš Vidzemes pusē, Jelgavkrastos  zināmais krogs „Traktieris Pernigele” piedzīvojis atkal atvēršanos, pārdzimstot jaunā, mūsdienīgā konceptā un kļūstot par „Grill House & Hotel Pernigele”. Vieta, kas gadiem ejot, nemitīgi mainījusies, taču joprojām cēli stāv uz saviem vēsturiskajiem pamatiem.  Šeit aicinām izbaudīt Valmiermuižas gaišajam alum pavāru īpaši izmeklētus saderīgus ēdienus, sakņotus un lolotus Latvijā.  

Galdā tiek celts Valmiermuižas gaišais alus un pašu saimnieku, Ivara Rozes un sievas Evitas Ružānes, netālajā saimniecībā audzētu liellopu gaļas ēdieni: 

  • Pernigeles liellopu gaļas burgeris; 
  • T-bone liellopu gaļas steiks, pasniegts ar kraukšķīgiem, sulīgiem sezonas salātiem un īpašo mērci;
  • kokogļu krāsnī grilēti liellopu gaļas kupāti ar svaigiem kāpostu salātiem.  

Ivars un Evita: „Mēs ticam, ka augstvērtīgā kvalitātē ir spēks. Mūsu vērtības ir pašu audzēts, pašu lolots, pašu pārbaudīts un pašu izvēlēts labākais it visā – kā ēdienkartē, tā vides atmosfērā un personāla viesmīlībā.”