Svinību kalendārs

Koncerts un danču vakars „Meteņi”

VALMIERMUIŽAS ALUS VIESISTABA, 9. FEBRUĀRIS PLKST. 20.00

Izzināsim Meteņus Valmiermuižas alus viesistabā kopā ar folkloras kopu „Dandari”!

Meteņi ir laiks, kad ziema cīnās ar pavasari, neviens nevēlas padoties. Pēdējo reizi var iet maskotos gājienos, kā arī braukt ciemos – jo tālāk, jo labāk. Ja latvieši ikdienā nelielās un saka: „Ko tad es?”, tad Meteņos var un vajag lielīties. Agrāk lielījās, kura tēvam garāki lini, bet mūsdienās var noteikti atrast arī citas dārza veltes, ar kurām palielīties. Diešanai, dejošanai, kustībai liela saistība ar auglību un ražību. Pati svarīgākā Meteņu ieraža – ražas nodrošināšana. Lai mēs tā labi palielītos, pie reizes izkustētos un nodrošinātu visiem labu ražu, iemācīsimies vienu vieglu rotaļu ar lielīšanās iespēju, kurš var interesantāk un labāk „Rupjmaizkukuls” un vienu deju, kur katram būs jāizdomā savs īpašais satvēriens, „Vidzemes jandāls”.

LU Deju folkloras kopa „Dandari” aktīvi darbojas jau vairāk nekā 40 gadus un ir izdevusi 3 mūzikas albumus – rotaļu disku un divus kadriļu (daudzpāru deju) diskus un pašu jaunāko albumu „Divatā”, kurš veltīts pāru dejām, kuras „Dandari” spēlē un dejo pasākumos un starptautiskos festivālos.

Biļete: 10 EUR (Bezrindas.lv). Bērniem līdz 6 gadu vecumam ieeja bez maksas.

Valmiermuižas alus virtuvē krodzinieki būs sarūpējuši gardus ēdienus un brūvējumus, kas veldzēs aizrautīgos dancotājus.

Rīko Valmiermuižas kultūras biedrība, atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Valmiermuižas alus darītava.

Latvijas garšu vēlās brokastis

VALMIERMUIŽAS ALUS VIRTUVE, 11. FEBRUĀRIS PLKST. 10.00

Nesteidzīgas Latvijas garšu vēlās brokastis Valmiermuižas alus virtuvē kopā ar ģimeni un draugiem.

Piedāvājumā saimes galds ar siltiem brokastu ēdieniem, dažādu veidu salātiem un aukstām uzkodām, pašu cepta maizes izlase un saldēdienu piedāvājums. Degustācija Valmiermuižas alus darītavas brūvējumiem. Garda Latvijas zāļu tēja un Valmiermuižas dziļurbuma ūdens.

Valmiermuižas alus virtuves krodzinieki maltītei pieskaņos Valmiermuižā brūvētās garšas, kas priecēs gan lielus, gan mazus ciemiņus.

Latvijas garšu vēlās brokastis 1 personai:
pieaugušajiem – 15 EUR;
bērniem no 6 līdz 12 gadu vecumam – 7 EUR.

Rezervāciju pieteikšana: +371 28664424 vai alusvirtuve@valmiermuiza.lv. Pēdējo rezervāciju pieņemam sestdienā līdz plkst. 15.30.

Vēlās brokastis iesakām apvienot ar pastaigu svaigā gaisā Valmiermuižas parkā, Valmiermuižas staļļa apciemojumu un zirgu izjādēm (+371 26562703), viesošanos Valmiermuižas alus darītavā (+371 20264269). Kā arī ciemošanos tirgotavā, kur rodi pilnmutīgus brūvējumus un pieskaņotus našķus savam svētku galdam.

Latvijas garšu vēlās brokastis

VALMIERMUIŽAS ALUS VIRTUVE, 18. FEBRUĀRIS PLKST. 10.00

Nesteidzīgas Latvijas garšu vēlās brokastis Valmiermuižas alus virtuvē kopā ar ģimeni un draugiem.

Piedāvājumā saimes galds ar siltiem brokastu ēdieniem, dažādu veidu salātiem un aukstām uzkodām, pašu cepta maizes izlase un saldēdienu piedāvājums. Degustācija Valmiermuižas alus darītavas brūvējumiem. Garda Latvijas zāļu tēja un Valmiermuižas dziļurbuma ūdens.

Valmiermuižas alus virtuves krodzinieki maltītei pieskaņos Valmiermuižā brūvētās garšas, kas priecēs gan lielus, gan mazus ciemiņus.

Latvijas garšu vēlās brokastis 1 personai:
pieaugušajiem – 15 EUR;
bērniem no 6 līdz 12 gadu vecumam – 7 EUR.

Rezervāciju pieteikšana: +371 28664424 vai alusvirtuve@valmiermuiza.lv. Pēdējo rezervāciju pieņemam sestdienā līdz plkst. 15.30.

Vēlās brokastis iesakām apvienot ar pastaigu svaigā gaisā Valmiermuižas parkā, Valmiermuižas staļļa apciemojumu un zirgu izjādēm (+371 26562703), viesošanos Valmiermuižas alus darītavā (+371 20264269). Kā arī ciemošanos tirgotavā, kur rodi pilnmutīgus brūvējumus un pieskaņotus našķus savam svētku galdam.

Gardēžu vakariņas „Alus garšu precināšana”

VALMIERMUIŽAS ALUS VIRTUVE, 2. MAIJS PLKST. 19.00

Vakars prasīgākajiem alus baudītājiem un gardēžiem! Pieci dažādi alus stili un īpaši katrai garšai radītas piecu kārtu vakariņas Valmiermuižas alus virtuvē 2. maijā plkst. 19.00 kopā ar diplomētiem alus someljē Aigaru Ruņģi un Uldi Līci un radošo pavāru Dzintaru Kristovski.  

Kur latviešu godi, tur alus goda vietā. Kur alus virtuve, tur katram alum īpaši pieskaņots ēdiens, ļaujot garšai ar garšu rotāties. Gardēžu vakariņās aicinām izbaudīt piecus dažādus alus stilus kopā ar īpaši šīm vakariņām radītiem un alus garšām pieskaņotiem ēdieniem, kas gatavoti no vietējiem sezonālajiem Latvijas produktiem, dabā sakņoti un radošumā loloti.  

Aigars Ruņģis ir Valmiermuižas alus darītavas saimnieks un diplomēts alzinis jeb alus someljē, kurš par savu sirdslietu jau 14 gadus sauc atgriezt alu uz svētku galda, brūvējot arvien bagātākas alus garšas. Saimnieks gardēžu vakariņās stāstīs par dažādiem alus stiliem un katras pasniegtās alus garšas radīšanas un baudīšanas stāstu.  

Stāstiem pievienosies arī Uldis Līcis, kurš pats sevi dēvē par alus entuziastu, bet diplomos rakstīts – alus someljē un pirmais Latvijas alus someljē čempionāta uzvarētājs.  

Dzintars Kristovskis ir radošais šefpavārs restorānā „Barents”, kas meklē, eksperimentē un rada jaunas alus un ēdienu saderības. Šajā kopīgajā atkalredzēšanās Dzintars būs radījis jaunus ēdienus, kas būs īpaši pieskaņoti katrai alus garšai.  

Gardēžu vakariņas „Alus garšu precināšana” 1 personai 79,00 EUR. Cenā iekļautas Valmiermuižas alus garšas un piecu kārtu maltīte. 

Iegādājies e-tirgotavā vai Valmiermuižas alus tirgotavā, Valmiermuižas alus virtuvē un Valmiermuižas alus vēstniecībās Rīgā (Aristida Briāna ielā un Āgenskalna tirgū).

Gardēžu vakariņas „Alus garšu precināšana”

VALMIERMUIŽAS ALUS VIRTUVE, 3. MAIJS PLKST. 19.00

Vakars prasīgākajiem alus baudītājiem un gardēžiem! Pieci dažādi alus stili un īpaši katrai garšai radītas piecu kārtu vakariņas Valmiermuižas alus virtuvē 3. maijā plkst. 19.00 kopā ar diplomētiem alus someljē Aigaru Ruņģi un Uldi Līci un radošo pavāru Dzintaru Kristovski.  

Kur latviešu godi, tur alus goda vietā. Kur alus virtuve, tur katram alum īpaši pieskaņots ēdiens, ļaujot garšai ar garšu rotāties. Gardēžu vakariņās aicinām izbaudīt piecus dažādus alus stilus kopā ar īpaši šīm vakariņām radītiem un alus garšām pieskaņotiem ēdieniem, kas gatavoti no vietējiem sezonālajiem Latvijas produktiem, dabā sakņoti un radošumā loloti.  

Aigars Ruņģis ir Valmiermuižas alus darītavas saimnieks un diplomēts alzinis jeb alus someljē, kurš par savu sirdslietu jau 14 gadus sauc atgriezt alu uz svētku galda, brūvējot arvien bagātākas alus garšas. Saimnieks gardēžu vakariņās stāstīs par dažādiem alus stiliem un katras pasniegtās alus garšas radīšanas un baudīšanas stāstu.  

Stāstiem pievienosies arī Uldis Līcis, kurš pats sevi dēvē par alus entuziastu, bet diplomos rakstīts – alus someljē un pirmais Latvijas alus someljē čempionāta uzvarētājs.  

Dzintars Kristovskis ir radošais šefpavārs restorānā „Barents”, kas meklē, eksperimentē un rada jaunas alus un ēdienu saderības. Šajā kopīgajā atkalredzēšanās Dzintars būs radījis jaunus ēdienus, kas būs īpaši pieskaņoti katrai alus garšai.  

Gardēžu vakariņas „Alus garšu precināšana” 1 personai 79,00 EUR. Cenā iekļautas Valmiermuižas alus garšas un piecu kārtu maltīte. 

Iegādājies e-tirgotavā vai Valmiermuižas alus tirgotavā, Valmiermuižas alus virtuvē un Valmiermuižas alus vēstniecībās Rīgā (Aristida Briāna ielā un Āgenskalna tirgū).

Pusdienu piedāvājums

IK DARBA DIENU PLKST. 11.30–14.30

Darba dunā jārod brīdis pilnvērtīgai un gardai maltītei, lai radošs gars un spēks visai dienai. Valmiermuižas alus virtuve katru darba dienu plkst. 11.30–14.30 aicina baudīt pusdienu piedāvājumu, kas nesteidzīgi gatavots no vietējo saimniecību labumiem.

Galdā tiks celti gardi un sātīgi ēdieni – zupa, pamatēdiens, piedevas, salāti un deserti. Ciemiņiem pašiem būs iespēja servēt sev maltīti, izvēloties porcijas lielumu un ēdienu dažādību.

Pusdienu piedāvājums 1 personai:

zupa un pašu cepta alus maize ar aizdariem – 4 EUR;

mazais pusdienu šķīvis – 5 EUR;

lielais pusdienu šķīvis – 6 EUR;

ūdens iekļauts cenā.