Turpinot ikvasaras tradīciju, arī šovasar aicinām baudīt dzīvās mūzikas vakarus Valmiermuižā. Kā pirmo 19. jūlijā varēs piedzīvot folkroka grupas „Juuk” dzīvās mūzikas koncertu.

„Juuk” ir pazīstami ar melodiskām dziesmām, kurās izmantoti kā pašu sacerēti, tā arī latviešu un lietuviešu dzejnieku teksti. Grupas pērn izdotais trešais studijas albums „Muļķa stabule” izpelnījās „Zelta Mikrofonu” introverto mūzikas kategorijā „Labākais indie vai alternatīvās mūzikas albums”.

Grupā apvienojušies seši mūziķi: Oskars Jansons, Edgars Šubrovskis, Sniedze Prauliņa, Rasa Pole, Ričards Dauksts, un nesenāk – angļu bundzinieks Niks Moss Rodžerss. Mūziķus vieno aizraušanās ar dažādu tautu folkloru un stāstniecību mūzikā. Līdzās akustiskajiem instrumentiem, kā bandžo, flautai un vijolei, grupā dzirdamas arī rokmūzikai raksturīgās elektriskās ģitāras un attieksme pret materiālu. Lai arī grupas dalībnieki savu darbību raksturotu kā meklējumus tam, ko varētu saukt par mūslaiku latviešu tautas un rokmūziku, pašmāju mūzikas kritiķi „Juuk” albumus raksturo kā žanriski grūti novietojamus, jo grupas ierakstos dzirdamās ietekmes meklējamas ne tikai dažādās mūzikas vēstures dekādēs, bet arī dažādās valstīs, tostarp ASV, Francijā, Anglijā un Latvijā.

Šajā vakarā būs klausāms arī „Aptiekas bēru ansamblis”, kas debijas albumu „Tunku Cincis” izdeva 2024. gadā. Nezinātājiem grupa savu pārstāvēto stilu dēvē par neo-eklektiskā-panka-indie-šlāgeri jeb starpžanru mūziku. Tā ir radoši nekārtīga mūzika neprofesionāļu izpildījumā, kas papildinās visus svarīgākos dzīves notikumus, tajā skaitā kāzas, bēres un dzimšanas dienas, kā arī lielisko vakaru Valmiermuižā.

Koncerts solās būt lirisks, jaudīgs un brīžiem smieklīgs. Tu parūpējies par draugu kompāniju, mūsu krodzinieki parūpēsies par pilnmutīgiem brūvējumiem un gardām uzkodām, savukārt grupas – par neizmirstamu muzikālo piedzīvojumu.

Dalība bez maksas.

Galdiņu rezervācijai sazinies: +371 28664424 vai alusvirtuve@valmiermuiza.lv

Pasākuma laikā tiks fotografēts un filmēts. Iegūtie foto un video materiāli var tikt izmantoti organizatora un pasākuma publicitātes aktivitātēm.

Mūzikas vakaru rīko Valmiermuižas kultūras biedrība ar Valmiermuižas alus darītavas atbalstu.