Valsts svētku noskaņās Valmiermuižas alus virtuvē aicina uz Valmieras novada restorānu nedēļu, kur ikviens varēs nobaudīt izmeklētu 3 kārtu maltīti ar rūpīgi pieskaņotām Valmiermuižas alus darītavā brūvētām garšām.
Tāpat kā katrai gadalaiku sezonai ir savas dominējošās modes tendences, tā arī restorānu nedēļas izmeklētajās ēdienkartēs izvēlēti savi rudens ražas varoņi – kraukšķīgie āboli, sulīgās bietes, latviešu iecienītie kartupeļi, vitamīniem bagātās ogas, aromātiskie un sildošie pipari, ko papildinās daudzas citas sezonālas veltes. Modē ir arī vietējo saimnieku izaudzētie un saražotie labumi, tamdēļ tiek izcelta katra restorāna un kafejnīcas sadarbība, veicinot plašāku vietējo ražotāju atpazīstamību un ilgtspēju.
Valmiermuižas alus virtuve, daudzinot ilggadējo sadarbību ar Santu Rumbu no ģimenes bioloģiskās saimniecības “Mežvijas”, īpašā godā cels bieti, uzsverot tās saderību ar pilnmutīgām alus garšām. Putojošs alus tiks ne vien glāzēs pildīts, bet arī pievienots sulīgas, alū noturētas cūkgaļas gatavošanai, maizes cepšanai un mērces pagatavošanai.
Galdiņu rezervācija: alusvirtuve@valmiermuiza.lv vai 28664424.
Vēlās brokastis iesakām apvienot ar pastaigu svaigā gaisā Valmiermuižas parkā, Valmiermuižas staļļa apciemojumu un zirgu izjādēm (+371 26562703), viesošanos Valmiermuižas alus darītavā (+371 20264269). Kā arī ciemošanos tirgotavā, kur rodi pilnmutīgus brūvējumus un pieskaņotus našķus savam svētku galdam.