Receptes

Ciemojoties Valmiermuižā, labākos iespaidus vari paņemt līdzi! Alus tirgotavā iegādājies savu iecienīto garšu līdzņemšanai, bet gardu un brūvējumam pieskaņotu maltīti vari arī pagatavot pats. Lai Tavās mājās svētku galdā branga un latviska maltīte, Valmiermuižas alus virtuves šefpavārs dalās ar receptēm.

Cūkgaļas krūtiņa Valmiermuižas tumšajā alū 

Pagatavošanai nepieciešams: 

  • Cūkgaļas krūtiņa 1 kg 
  • Valmiermuižas tumšais alus 500 ml 
  • Graudu sinapes 20 g 
  • Sīpols 100 g 
  • Ķiploku daiviņas 2-3 gab. 
  • Ūdens 200 ml 
  • Fenheļa sēklas 5 g 
  • Cukurs 1 tējk. 
  • Sāls 1 tējk. 
  • Pipari 3 g 
  • Timiāns vai rozmarīns 

Marinādes pagatavošana: 

Sablenderē sīpolu, ķiplokus, sāli, piparus, cukuru, fenheļu sēklas, graudu sinapes un pievieno Valmiermuižas tumšo alu. Iemasē gaļu marinādē un atstāj uz 12 h.

Cūkgaļas krūtiņas pagatavošana:

Liek cepties krāsnī uz 2,5 h 160 grādos, pārklājot ar folliju. Noņem folliju un turpina cept krāsnī 30 minūtes ar ādas pusi uz augšu grilla režīma 180 grādos, kamēr āda ir zeltaini brūma un kraukšķīga. Ik pa brīdim aplej ar buljona–alus mērci, kas izveidojusies gatavošanas procesā. 

Piedevas: 

Piedevas iesakām izvēlēties pēc savas gaumes un sezonālo labumu pieejamības. Piemēram, pievieno piedevās grillētus dārzeņus. 

Ja vēlies baudīt cūkgaļas krūtiņu Valmiermuižas tumšajā alū ar ceptu topinambūru, kūpinātu kartupeļu-kefīra krēmu un dedzinātu sīpolu, aicinām ciemos uz Valmiermuižas alus virtuvi. 

Cel svētku galdā saderība ar Valmiermuižas alus brūvējumiem: