Cūkgaļas krūtiņa Valmiermuižas tumšajā alū
Pagatavošanai nepieciešams:
- Cūkgaļas krūtiņa 1 kg
- Valmiermuižas tumšais alus 500 ml
- Graudu sinapes 20 g
- Sīpols 100 g
- Ķiploku daiviņas 2-3 gab.
- Ūdens 200 ml
- Fenheļa sēklas 5 g
- Cukurs 1 tējk.
- Sāls 1 tējk.
- Pipari 3 g
- Timiāns vai rozmarīns
Marinādes pagatavošana:
Sablenderē sīpolu, ķiplokus, sāli, piparus, cukuru, fenheļu sēklas, graudu sinapes un pievieno Valmiermuižas tumšo alu. Iemasē gaļu marinādē un atstāj uz 12 h.
Cūkgaļas krūtiņas pagatavošana:
Liek cepties krāsnī uz 2,5 h 160 grādos, pārklājot ar folliju. Noņem folliju un turpina cept krāsnī 30 minūtes ar ādas pusi uz augšu grilla režīma 180 grādos, kamēr āda ir zeltaini brūma un kraukšķīga. Ik pa brīdim aplej ar buljona–alus mērci, kas izveidojusies gatavošanas procesā.
Piedevas:
Piedevas iesakām izvēlēties pēc savas gaumes un sezonālo labumu pieejamības. Piemēram, pievieno piedevās grillētus dārzeņus.
Ja vēlies baudīt cūkgaļas krūtiņu Valmiermuižas tumšajā alū ar ceptu topinambūru, kūpinātu kartupeļu-kefīra krēmu un dedzinātu sīpolu, aicinām ciemos uz Valmiermuižas alus virtuvi.
Cel svētku galdā saderība ar Valmiermuižas alus brūvējumiem: