Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā, Aristida Briāna ielā aicina uz čempionu meistarklasi „Alus un austeru precināšana” 13. martā plkst. 19.30. Pirmo reizi Latvijā meistarklasē satiksies divi čempioni – divkārtējs Latvijas alus someljē čempionāta uzvarētājs Uldis Līcis un pasaules austeru atvēršanas čempionāta uzvarētājs Renārs Purmalis –, lai izzinātu alus un austeru saderības stāstu.

Renārs Purmalis pazīstams kā dabas šefpavārs un austeru lietpratējs ar bagātīgu nomināciju un apbalvojumu bagāžu. Titulēts pasaules austeru atvēršanas čempionātā kā labākais un ātrākais meistars. Renārs par alus un austeru saderību: „Austerēm patīk kontrasti – skābs citrons ar sāļu austeri vai austeres maigā struktūra ar kraukšķīgu šalotes sīpolu stauta mērcē. Alus rūgtums ar austeres saldo pēcgaršu ideāli saderēs kopā dažādās kombinācijās.”

Uldis Līcis pats sevi dēvē par alus entuziastu, bet diplomos rakstīts – alus someljē un divkārtējs Latvijas alus someljē čempionāta uzvarētājs. Uldis par šo unikālo saderību: „Austeres un alus vēsturiski gājušas roku rokā – tās ir bijušas gan kā sastāvdaļa stauta zīdainās tekstūras iegūšanai, gan arī kā uzkoda pie alus. No vienkāršajiem ļaudīm, kas stautu baudīja ar piekrastē salasītajām austerēm, līdz pat galmiem, kuros kopā ar imperiālo stautu galdā tika celtas izsmalcinātas austeres.”

Apvienojot Ulda bagātīgās zināšanas par alu un Renāra – par austerēm, čempioni aicina uz brīnišķīgu starpkultūru vakaru, kurā baudīsim īru austeres saderībā ar Latvijā brūvētu Valmiermuižas imperiālo stautu un porteri. Vakaru bagātināsim ar radošiem pasniegšanas veidiem un abu meistaru stāstiem. Katra austere ar savu īpašu stāstu no fermām, kuras Renārs apmeklējis. Katra alus garša īpaši pieskaņota lieliskai saderībai.

Čempionu meistarklases „Alus un austeru precināšana” piedāvājumā:

  • Ar austeru ātrvēršanas šovu pasniegtas divas „Ostrea Edulis” austeres katram. Viena no tām ar sulu no pašu ievāktām cidonijām, otra ar īpašo Valmiermuižas imperiālā stauta mērci.
  • 4 dažādas īru austeres no Klusā okeāna – „Supreme”, „Ostra Regal”, „Sentinelle”, „Oysri”.
  • Kūpinātu austeru rāmens.
  • Desertā – citrusu sorbets.

Meistarklases norises vieta: Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā, Aristida Briāna ielā 9a.
Maksa par meistarklasi: 59,00 EUR personai.

Šī būs arī brīnišķīga dāvana alus baudītājam. Iegādājoties biļeti, e-pastā tiks nosūtīts rezervācijas ielūgums, kuru varēs izdrukāt un dāvināt. 
Iesakām veikt biļešu iegādi laikus – vietu skaits ir ierobežots.

IEGĀDĀJIES MEISTARKLASI!

February 17, 2025