25. jūlijā plkst. 21.00 Valmiermuižas parkā aicina uz trešo šīs vasaras brīvdabas kino vakaru. Tajā tiks demonstrēta režisores Ilzes Kungas-Melgailes spēlfilma „Mana brīvība”.

Pirms filmas seansa paredzēta diskusija, kurā piedalīsies filmas režisore I. Kunga-Melgaile un politiķe, kultūras darbiniece Dace Melbārde.

Filma ir balstīta uz vēsturiskiem notikumiem, kas vēsta par pagājušā gadsimta 80. gadu beigām Latvijā, kad gaisā jaušamas pārmaiņu vēsmas. Galvenās varones prototips ir viena no Atmodas laika spožākajām zvaigznēm – žurnāliste un politiķe Ita Kozakeviča, filmā Alīcija. Brīvdomīgā, sabiedriski aktīvā un harismātiskā poļu izcelsmes trīsdesmitgadniece Alīcija tikko laimīgi apprecējusies ar Ilgvaru, divdesmit gadus vecāku, konservatīvu matemātikas profesoru. Ignorējot vīra bažas, Alīcija, tuvu draugu un līdzgaitnieku mudināta, aktīvi iesaistās Tautas frontes darbībā un kandidē uz Augstākās Padomes deputāta amatu. Taču sasniegumi nes līdzi arī sarežģījumus – Alīcija saņem anonīmu vēstuli un nonāk skarbas izvēles priekšā, kam uzticēties.

Kino vakaru apmeklējums bez maksas.

Pasākumu organizē Valmiermuižas kultūras biedrība, piedalās Latvijas Kinematogrāfistu savienība, atbalsta Valmiermuižas alus darītava un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Publikācija ir sagatavota ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par publikācijas saturu atbild Valmiermuižas kultūras biedrība.

Pasākuma laikā tiks fotografēts un filmēts. Iegūtie foto un video materiāli var tikt izmantoti organizatora un pasākuma publicitātes aktivitātēm.

#SIF_NVOFonds

June 28, 2024